Factoring voor hele grote én hele kleine bedrijven

Wat als uw facturen ALTIJD op tijd betaald zouden worden?

De impact van laattijdige betalingen door klanten is niet te onderschatten. U verliest hopen tijd met het versturen van aanmaningen, uw cash-flow daalt razendsnel en u moet natuurlijk zelf uw leveranciers en personeel op tijd blijven betalen. Zoniet riskeert u bijkomende nalatigheidsinteresten of incassokosten. Een klant die te laat betaalt, kost u dus hopen tijd, energie en zelfs extra geld. Waarom dus niet kiezen voor factoring?

Of u nu een startende zelfstandige of een grote multinational bent, u moet er op kunnen vertrouwen dat uw uitgaande facturen tijdig en volledig betaald worden om uw eigen bedrijf financieel gezond te houden en dat is precies de garantie die factoring biedt.

Wat factoring concreet betekent?

Factoring, debiteurenfinanciering, bevoorschotting van facturen,… Er worden heel wat verschillende termen gebruikt, maar de essentie is dat een factoringmaatschappij het betalingsrisico volledig grotendeels van u overneemt. U bent met andere woorden altijd 100% dat uw facturen betaald worden!

Factoring kmo gaat uw facturen voorfinancieren en binnen de 3 werkdagen bijna het volledige factuurbedrag op uw rekening storten. U beschikt zo meteen over de nodige liquide middelen om uw zaak verder uit te bouwen. Over de betaling door uw klant hoeft u zich trouwens ook geen zorgen te maken. U kan uw kostbare tijd spenderen aan de verdere uitbouw van uw bedrijf, want wij volgende de invordering bij de eindklant volledig voor u op.

Dankzij Factoring kmo loopt u geen enkel risico op wanbetaling, beschikt u meteen over uw geld én u hoeft geen tijd en energie meer te verspillen aan de opvolging van uw betaling.

Voor hele kleine én hele grote factuurbedragen

Hoeveel facturen u precies laat bevoorschotten, bepaalt u helemaal zelf. Bij Factoring kmo kan u de facturen van al uw klanten of slechts voor bepaalde klanten laten financieren en dat zelfs in elke fase van het invorderingsproces. Zo kan u er bijvoorbeeld voor opteren om al uw facturen onmiddellijk te laten factoren of de factoringsservice enkel in te schakelen wanneer de standaard betaaltermijn overschreden wordt. Alles is bespreekbaar!

Ook over de grootorde van de sommen hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij en onze partners beschikken over de nodige liquiditeit om u een volledige, stipte en correcte uitbetaling te verzekeren!

Zowel nationale als internationale facturen

Bij Factoring kmo kan u niet alleen facturen naar Belgische klanten, maar ook internationale vorderingen laten prefinancieren. We werken immers nauw samen met verschillende gerenommeerde en betrouwbare internationale partners.

Hoe het werkt?

Uw facturen laten voorfinancieren is bijzonder eenvoudig. U verstuurt gewoon uw facturen naar uw klanten zoals gebruikelijk en u zet ons in kopie. Verder hoeft u enkel het rekeningnummer op uw factuur aan te passen en klaar! Geen ingewikkelde veranderingen dus, maar een heldere en ongecompliceerde werkwijze zonder onnodig tijdverlies.

Het kostenplaatje

Debiteurenfinanciering is helemaal niet zo duur als velen denken. In tegendeel! De factoringkosten bedragen slechts een miniem percentage van het factuurbedrag. Hoeveel precies en hoe de factoring prijs juist berekend wordt, kan u hier ontdekken. Al zijn ook aangepaste factoringtarieven op maat van uw project mogelijk.

Vraag gerust een offerte op maat aan!

Of onze factoringsservice ook voor uw bedrijf een interessante zaak is en hoe budgetvriendelijk de kosten zijn? U hoeft enkel even een vrijblijvende prijsofferte aan te vragen om dat te ontdekken!