Onze factoring kosten zijn budgetvriendelijk en transparant!

Factoring hoeft helemaal niet duur te zijn

debiteurenfinanciering

​Veel ondernemers denken ten onrechte dat prefinanciering van facturen onbetaalbaar is en enkel voor grote ondernemingen weggelegd. Bij Factoring kmo zijn de factoring kosten echter opvallend budgetvriendelijk en bovenal, uiterst transparant! U weet vooraf heel precies aan welke factoring tarieven u zich mag verwachten. Elke samenwerking met Factoring kmo start immers met een maatwerk prijsofferte.

Hoe een samenwerking met Factoring kmo verloopt

We bespreken vooraf met u voor welke klanten u factuurbevoorschotting overweegt. U kan er namelijk voor opteren om al uw uitgaande facturen te laten voorschieten of om factoring slechts voor enkele specifieke klanten toe te passen. Vervolgens gaan we de kredietwaardigheid van deze handelsdebiteuren na via een uitgebreid en gedetailleerd solvabiliteitsonderzoek. Op basis van de grootorde van de gefactureerde sommen en het betalingsrisico bezorgen u een vrijblijvend prijsvoorstel op maat van uw project. Daarna gaan we van start.

U factureert zoals u gebruikelijk doet en dat met uw eigen factuur lay-out. U wijzigt enkel het rekeningnummer op de facturen en u zet ons in kopie bij de verzending ervan. 3 werkdagen later storten wij het overgrote deel van het factuurbedrag (tot ongeveer 90%) op uw rekening. Wij wachten vervolgens de betalingstermijn af en starten enkel bij laattijdige betaling een invorderingsprocedure bij uw klant op. Van zodra die de rekening betaald heeft, storten wij het saldo (factuurbedrag – de factoring kosten) op uw rekening.

Onze standaard factoring kosten

Voor debiteurenfinanciering werken we bij Factoring kmo met verschillende kapitaalkrachtige factoringmaatschappijen samen om het financiële risico te dragen. Afhankelijk van uw jaaromzet, het geraamde totaal van de voor te schieten factuurbedragen en het betalingsrisico van uw klant(en) gaan we vervolgens de meest geschikte factoringmaatschappij voor uw bedrijf uitkiezen en een maatwerk offerte uitwerken. Gemiddeld hanteren onze financieringsmaatschappijen een factoring tarief van 3%.

De kosten voor factoring wegen lang niet op tegen de kosten die u uitspaart. De tijd en/of de personeelskost die u anders aan debiteurenbeheer besteedt, kan u nu investeren in de uitbouw van uw bedrijf. Een dubbel voordeel dus.

Het kan zelfs nog goedkoper!

Elke klant is uniek en daarom stellen we vooraf sowieso een maatwerk prijsvoorstel op. Het is daarbij best mogelijk dat de factoring kost nog lager zal liggen dan de gemiddelde 3%. Er zijn namelijk enkele factoren die een gunstig effect kunnen hebben op de tariefberekening:

  • Kortere betaaltermijnen
  • Hogere factuurbedragen en/of stijgende jaaromzet
  • Positieve kredietwaardigheid en correct betalingsgedrag bij uw klanten
  • Factoring voor het totale klantenbestand in plaats van een selectie klanten

Nieuwsgierig naar de kosten van factoring en de meerwaarde voor uw bedrijf?

Hoeveel tijd en kosten u kan uitsparen door te kiezen voor factoring en hoe erg het prijskaartje juist zal meevallen? Een prijsofferte aanvragen kost helemaal niets!