U wil ook uw klanten sneller laten betalen?

U heeft ongetwijfeld al van alles geprobeerd

Welke acties onderneemt u om uw klanten sneller te laten betalen? Kortingen voor contante betaling toekennen, de betalingstermijnen aanpassen, kordate aanmaningsprocedures of zelfs dreigende taal en verhoging van verwijlinteresten,…? Er zijn vele opties, maar ook een erg interessant alternatief waarbij u helemaal niets hoeft te ondernemen. Uw klanten sneller laten betalen is namelijk helemaal niet meer nodig als u voor factoring kiest.

Factoringmaatschappij Factoring kmo fungeert als bank en stort het gros van de bedragen al na 3 werkdagen op uw rekening. De invordering van de sommen bij de eindklant nemen we ook voor onze rekening. Zo loopt u geen enkel risico en verliest u geen onnodige tijd met debiteurenopvolging.

Zo verloopt factoring in de praktijk

 • Factoring

 • Factuur

  U stelt uw factuur op zoals u gebruikelijk doet, met uw eigen factuur lay-out.

 • Rekeningnummer

  U verandert enkel het rekeningnummer dat op de factuur vermeld staat.

 • Verzend kopie factuur

  Bij de verzending van uw factuur naar uw klant zet u ons in kopie (via cc of bcc).

 • Betalingstermijn klant

  Uw klant heeft de afgesproken betalingstermijn de tijd om de factuur te voldoen.

 • Aanmaning

  Bij overschrijding van de betalingstermijn, starten wij een invorderingsprocedure aanmaningsprocedure op.

 • Juridische incasso

  Alleen als een minnelijke procedure niets oplevert, starten we met juridische incasso.

 • Factuur betaald

  Van zodra uw klant de factuur betaald heeft, storten wij het saldo op uw rekening.

Uw klant betaalt niet? Niet uw probleem!

Met factoring bent u als het ware “verzekerd” tegen niet-betaling. Wij nemen het betalingsrisico namelijk volledig grotendeels van u over. U krijgt sowieso uw geld (het factuurbedrag – de factoringkost) en wij handelen de invorderingsprocedure verder af.

Bij laattijdige betaling nemen we eerst contact met u op. Daarna starten we een minnelijk invorderingstraject. Enkel wanneer de minnelijke incasso niet tot betaling leidt, leiden we een gerechtelijke incassoprocedure in. Uiteraard behandelen we uw klant in elke fase van de invordering met het grootst mogelijk respect. Klanten sneller laten betalen door ze beleefd maar kordaat te behandelen, is net de specialiteit van onze professionele en uiterst ervaren incasseurs.

Doe de test, want u heeft niets te verliezen!

U wil uw klanten sneller laten betalen zonder al te veel moeite? Dan is factoring zeker het overwegen waard. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat van uw bedrijf en test onze service gerust eens uit. Wedden dat u heel wat tijd, ergernis en kosten zal besparen?