Hoe uw facturen laten voorschieten extra geld opbrengt?

08 November 2016

Hoe uw facturen laten voorschieten extra geld opbrengt?

U wil uw facturen laten voorschieten om tijd en ergernis te besparen? Gelijk heeft u, maar wist u dat er ook heel wat financiële redenen zijn om factoring te overwegen? De financiële meerwaarde overstijgt snel de factoring kosten.

Geld uitgeven om geld te verdienen

Het klinkt heel tegenstrijdig dat een maatregel die geld kost tegelijkertijd extra geld opbrengt. Het is nochtans precies wat uw facturen laten voorschieten door Factoring kmo inhoudt. De factoring kosten vallen bijzonder goed mee en de meerwaarde van onze debiteurenfinanciering is veel groter dan men op het eerste zicht zou denken. De tijdswinst is uiteraard de voornaamste reden om voor factoring te kiezen en ook ergernis en stress door wanbetalers vermijden, staat in de top 3. Maar ook op financieel vlak biedt factuur bevoorschotting verrassend veel voordelen…

De financiële voordelen van factoring op een rijtje

Time is money

Hoeveel is uw tijd waard? Het is niet eenvoudig om er een bedrag op te plakken, maar kostbaar is uw tijd alleszins. Meer tijd met uw gezin, voor uzelf en ook voor uw zaak is simpelweg van onschatbare waarde. Bekijken we het de vraagstelling eerder cijfermatig, zakelijk en financieel, dan is volgende redenering op zijn minst een reflectiemoment waard:

Door uw debiteurenbeheer aan de factoringmaatschappij over te laten, spaart u sowieso veel kostbare tijd uit. Als u die kan spenderen aan uw kernactiviteiten en concrete verkoop kan realiseren, dan heeft u op zijn minst dubbele winst!

Uw personeel werkt niet gratis

De ergernis van slechte betalers voortdurend te moeten aanporren wordt u bespaard, want u heeft daar personeel voor? Reken dan maar eens uit hoeveel personeelskosten u uitspaart als u de debiteurenadministratie aan uw factoringmaatschappij kan overlaten. Debiteurenopvolging is trouwens standaard in de factoring kost inbegrepen. U kan uw personeel dus voor andere activiteiten inzetten die meteen extra omzet genereren.

U speelt niet meer voor bank, dat doen wij

Als de betalingen van uw klanten uitblijven en u blijft uw leveranciers en personeel wel netjes op tijd betalen, dan verdwijnen uw liquide middelen als sneeuw voor de zon. Misschien daalt uw rekening af en toe zelfs eens onder nul waardoor verschuldigde interesten aan de bank snel aandikken. U kan de sommen die u eigenlijk op uw rekening had moeten staan bovendien niet herinvesteren of beleggen en dus loopt u ook daar positieve interesten mis.  1 + 1 = 3 in dit geval.

Kortingen voor contante betalingen? Dat werkt in 2 richtingen

Bij korting voor contante betaling denken ondernemers spontaan aan de korting die hun klanten verwachten voor snelle betalingen. Maar ook u kan met uw leveranciers onderhandelen over zo’n financiële stimulans bij een extra korte betalingstermijn. Uw facturen laten voorschieten door Factoring kmo geeft u de cash flow garantie om zo’n korting te onderhandelen.

Een sterke onderhandelingspositie dankzij sterke ratio’s

Het psychologische effect van een factoringmaatschappij op uw klanten is niet te onderschatten. Doorgaans betalen die sneller aan zo’n externe partij dan aan de rechtstreekse leverancier. Daardoor wordt de gemiddelde termijn dat facturen onbetaald blijven (de Days Sales Outstanding) sterk verminderd wat uw balans veel aantrekkelijker maakt. Met zo’n positieve balans staat u uiteraard veel sterker om te onderhandelen met kredietinstellingen, banken, verzekeraars, investeerders en diverse andere externe stakeholders. Wie weet leveren de sterke balans en uw onderhandeling skills zelfs een betere rentevoet, overnameprijs of bonus op?

Ook uw klant heeft er baat bij

Uw klant vraagt een langere betalingstermijn, maar u kan die periode financieel niet overbruggen? Uw facturen laten voorschieten door Factoring kmo lost dat probleem volledig op. U beschikt meteen over uw geld en uw klant krijgt de afgesproken termijn om de factuur te voldoen. Hoe lang die precies is, bepaalt u zelf. Al houdt u best in uw achterhoofd dat uw klant langere termijnen zal appreciëren, maar dat u voordeligere factoring tarieven kan onderhandelen bij de factoringmaatschappij mits kortere termijnen.

Hoeveel uw facturen laten voorschieten u zal opleveren?

Zullen we starten met een vrijblijvende prijsofferte op maat? Zo heeft u een kristal helder beeld van de kostenzijde en kan u meteen aan de slag om de return-on-investment voor uw zaak in te schatten. Wedden dat de meerwaarde de kosten aanzienlijk zal overstijgen?

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Factoring kmo voor extra uitleg!

  +32 (0)14 82 14 48